fbpx

Sulasti avantoallas

Ettei avantouinnin tarvitse olla extremelaji

 

Paras avantouintikokemus

Turvallisuus on yksi tärkeimmistä Sulastin ominaisuuksista. Turvallisuuden takana on pitkä tuotekehitys ja tinkimätön laatu. Sivuston kuvissa oleva avantoallas on 20- vuotta vanha ja se on yhä yhtä toimiva ja turvallinen kuin uutena 20- vuotta sitten.

Kuin vene

Avantoaltaan runko on valmistettu lasikuidusta ja rungon sisus täytetty uretaanilla. Rakenne on samantapainen kuin veneissä ja se mahdollistaa jämäkän ja kelluvan kokonaisuuden. Uretaani toimii myös eristeenä.

Sähkötoiminen

Avantoallas toimii verkkovirralla. Sähköä allas tarvitsee valaistukseen, sekä rungossa olevaan sähkövastukseen. Sähköä kuluu kaudessa muutaman kymmenen euron edestä.

Ankkurit

Avantoallas kiinnittyy jäähän kolmen alumiinisen ankkurin varaan. Näin altaan korkeutta voidaan säätää jäiden paksuuntuessa, kun runko ei ole kiinni jäässä. Allas voidaan myös poistaa jäästä kesken kauden.

Mitat

Allas on sisältä noin 1 m leveä ja 1,2 m pitkä, joten sinne mahtuu hyvin pulahtamaan. Vettä altaan asennuspaikassa olisi hyvä olla n. 1,5m syvyydeltä.

Käyttöönotto

Avantoallas voidaan laittaa kellumaan sulaan veteen odottamaan jäiden tuloa tai altaalle voidaan sahata jäähän sopiva reikä ja asettaa allas kellumaan avantoon. Avantoallas jäätyy jäähän alumiinisten ankkureiden varaan. Keväällä allas voidaan vapauttaa ankkureista ja nostaa pois jäistä tai odottaa jäiden sulamista.

Helppo homma!

Avantoaltaan käyttö on helppoa. Kannessa oleva lukitus poistetaan, kansi nostetaan ylös ja kannen alta löytyvät tikkaat lukitaan ylös, jolloin allas on käyttövalmis. Ei hikeä ja märkiä vaatteita. Kun uinnit on uitu, tikkaat lasketaan vetämällä tikkaiden turvalukitukset taakse ja laskemalla tikkaat alas. Jousi ottaa tikkaat vastaan ja kansi voidaan sulkea. Avovesi jää kannen alle, eikä perheen pienimmät pääse vahingossa tippumaan sulaan veteen.